Wij voeren de vrachtofferte één keer in en sturen ze met één klik naar de door ons geselecteerde vervoerders. Wat zijn de voordelen van werken in groepen en waarom zou je nu je gewoonten veranderen? Hierover meer in dit artikel.
Waarom werken we nog steeds liever aan de telefoon?
Enige tijd geleden schreven we over de macht der gewoonte, die maakt dat we handelingen door herhaling automatiseren en ze routinematig gaan doen – zelfs als er betere oplossingen binnen bereik zijn. In deze situatie kunnen we het moeilijk of onwillig vinden om op een andere aanpak over te stappen.
In ons dagelijks werk voeren we veel activiteiten op dezelfde manier uit. Bijvoorbeeld door vrachtaanbiedingen per e-mail naar de e-mailadressen van de vervoerders te sturen, telefonisch over de aanbieding te praten en over de telefoon te onderhandelen. Misschien beseffen we dat en zijn we daar niet tevreden mee:
🟠 Het neemt veel van onze tijd in beslag.
🟠 Het kan leiden tot misverstanden en moeilijkheden bij de uitvoering van regelingen.
Toch is het zo en we willen het niet altijd veranderen. In dit artikel leer je waarom het de moeite waard is om het te proberen!
Waarin bestaat het verzenden van vracht naar een groep?
Het idee is hetzelfde als het sturen van een aanbieding per e-mail – het gaat rechtstreeks naar de vervoerders . We hebben een groep bedrijven waar we regelmatig mee samenwerken, we hebben relaties met hen opgebouwd – we weten dat ze eerlijk en betrouwbaar zijn. Het verschil is dat het aanbod op het Platform Trans.eu wordt toegevoegd en beschreven, en vervolgens met één klik naar de geselecteerde vervoerders wordt verstuurd.
Wat is het voordeel van het werken met vervoerders op het Trans.eu Platform?
Er zijn veel voordelen. Om te beginnen onthoudt en archiveert het Platform alle bepalingen. De vervoerder kan zijn mening over het tarief niet meer veranderen omdat zijn verklaring in het systeem wordt geregistreerd, wat later een referentiepunt wordt in geval van een eventueel conflict.
We bevrijden ons ook van chaos. De telefoon belt minder vaak, omdat vragen of verzoeken om een aanbieding in één hulpmiddel verzameld zijn. Op het Platform hebben we praktisch een palet van aanbiedingen van aannemers, wat het ons gemakkelijker maakt snel de voordeligste te kiezen.
Het loont eveneens de moeite om de automatisering van het werk te vermelden. Werkend op het Platform kun je de zogenaamde regels instellen voor de publicatie van vracht, d.w.z. de volgorde waarin die door bepaalde ontvangers gezien zal worden. Zo kan vracht, nadat ze naar een groep vervoerders is gestuurd, naar de beurs gaan als niemand van de groep ze neemt. Op deze manier werkt het systeem voor ons.
Door in een groep te werken, handelen we effectief en maken we meer kans op samenwerking, want we sturen ons aanbod naar bekende bedrijven die al met ons samengewerkt hebben. Het verhoogt ook onze veiligheid, want we bereiken een geverifieerde en betrouwbare vervoerder. Alle nodige documenten zijn beschikbaar in de profielinformatie op het Trans.eu Platform.
Traditioneel werk met een vervoerder: email of telefoon |
Werken met een vervoerder in een groep op Trans.eu |
Neemt meer tijd in beslag die we aan andere belangrijke taken kunnen besteden | Je spaart tijd omdat het systeem voor jou werkt |
Risico van misverstanden, niet nakomen van afspraken, vooral als we telefonisch afspraken maken | Alle bepalingen staan vermeld op het Platform en vormen het uitgangspunt |
Risico van chaos en verwarring | Alle aanbiedingen op één plaats, voorwaarden op een gestructureerde manier beschreven |
Risico van moeilijkheden bij het vinden van een vervoerder | De regels van het platform leiden het aanbod naar de Beurs als in de groep geen vervoerder gevonden kan worden |
Op verzoek per e-mail ontvangen documenten | Volledige reeks vervoersdocumenten beschikbaar op het platform |
Geen automatisch opslaan van aanbiedingen en geschiedenis van onderhandelingen en prijzen | Toegang tot het archief van aanbiedingen – geschiedenis van onderhandelingen, aantal geïnteresseerde vervoerders en hun prijzen |
Gratis | Gratis |
Hoe een groep van vervoerders creëren op het Trans.eu Platform?
Om te beginnen moeten wij bedrijven verzamelen waarmee wij samenwerken of willen samenwerken. Hierover verneem je in het hoofdstuk help: “Het creëren van groepen contractanten”. Het is belangrijk dat deze bedrijven bekend zijn en vertrouwen genieten – in de eerste plaats onze vaste contractanten. Op deze manier selecteren wij vervoerders die voor ons het belangrijkst zijn en die in de eerste plaats een aanbod zullen krijgen.
Hoe een groep van vervoerders indelen op het Trans.eu Platform?
Gebruikers van het Platform maken meestal groepen aan, die ze indelen volgens richting of type auto. Zij hebben bijvoorbeeld vervoerders die op de route Polen – Spanje rijden. Daarom maken zij een groep aan met de naam van deze richting en voegen daar geselecteerde bedrijven aan toe. Op die manier categoriseren zij de bedrijven op de route en sturen hen aanbiedingen wanneer zij aanbiedingen voor deze richting beschikbaar hebben. Als we daarentegen bedrijven hebben die een vloot van “koel-” voertuigen hebben, is het ook de moeite waard om deze te groeperen als we een specifieke lading moeten vervoeren.
Hoe wij groepen indelen hangt van ons en onze behoeften af. Wij weten zelf het best met welke vervoerders wij samenwerken en hoe wij ze willen groeperen.
Waarom is het belangrijk de vervoerders in te lichten over de nieuwe werkregels?
Voordat je vrachtaanbiedingen rechtstreeks naar groepen op het Platform begint te sturen, is het een goed idee om je contractanten over dit feit te informeren. Dit komt omdat het systeem momenteel geen meldingen stuurt over het toegevoegd zijn aan een groep, en de vervoerder er vaak achter komt als hij een aanbod voor speciale vracht krijgt. Een goede communicatie zal ons in staat stellen een soepele overgang naar het nieuwe werkmodel te maken. Het benadrukken dat vracht die rechtstreeks naar vervoerders op het Platform wordt gestuurd voorrang heeft, is essentieel. Bovendien is vracht die naar de groep gestuurd wordt niet zichtbaar op de beurs, wat je vertrouwde vervoerders een voordeel geeft.