SmartMatch – предложения за товари

Сега съответстващите оферти от товародатели ще Ви откриват сами

В платформата Trans.eu Вие вече получавате оферти за товари директно от реномирани товародатели. Това е напълно нов инструмент и нов начин за сътрудничество в транспорта.

Защо да използваме новите оферти?

 • Получавате най-подходящи оферти за товари без да е нежно да търсите на борсата и да преговаряте в месинджъра.
 • Ясни правила: всяка оферта от изпращача има срок на валидност и условия по превоз, а цената винаги е по договаряне.
 • Осъществяването на сделки с контрагента е опростено и автоматизирано – без обаждания, имейли и телефони. Просто въведете цената, потвърдете избора си и изчакайте решението.
 • Имате възможност да работите редовно с надеждни товародатели

Как работи?

 • 1

  Товародателят публикува товара, т.е. офертата за товар

  Те определят параметрите на товара, местата на работа и условията по транспортиране. Те могат да обявят цена или да поискат такава.

 • The algorithm matches companies from the Trans Exchange to the needs of the shipper

  2

  Алгоритъмът свързва фирмите от Trans с неждите на товародателя

  Разширен алгоритъм търси онези фирми, които най-точно отговарят на нуждите на товародателя. зимат се предвид променливи като: извършено търсене, разглеждани оферти, автопарк, рейтинг, сертификати. Въз основа на това се съставя списък от фирми, на които товародателя изпраща оферта.

 • 3

  Получавате оферта за товар в месинджъра

  Ако алгоритъмът е избрал Вас, ще получите оферта. За да я прегледате, кликнете върху линка и влезте в платформата Trans.eu (beta) с Вашия TransId и парола.

 • 4

  Проверявате офертата и отговаряте

  Удовлетворяват ли Ви условията? Приемете офертата. Можете да предложите своя цена – отнема само няколко секунди. Товародателят ще сравни Вашето предложение с останалите и ще направи своя избор.

 • 5

  Спечелихте товара? Приемате заявката

  Ако Вашата оферта е избрана, ще получите съобщение с потвърждение. Можете да започнете изпълнението на заявката.

  Did you win the freight? Accept the order

Често задавани въпроси

Какво е SmartMatch?

Това е системата за свързване на предложения за товари и транспортни фирми.

Как да получа оферти от товародатели?

Алгоритъмът подбира офертите спрямо фирмените профили на борсата. Избира тези с добри оценки от контрагенти, сертификати и модерен автопарк. За да Ви избере, погрижете се за имиджа си в платформата. Всичко, което добавите към фирмения профил повишава шансовете Ви като подходящ за офертата!

Защо получих оферта?

Алгоритъмът SmartMatch въздушение Взимат се предвид променливи като: извършено търсене, разглеждани оферти, автопарк, рейтинг, сертификати. Въз основа на това се съставя списък от фирми, на които товародателя изпраща оферта.

Защо получавам оферта, която не съвпада с профила ми?

Алгоритъмът е в бета фаза, затова може да не е безупречен в началото. Въпреки това той се усъвършенства от събраните данни. С всяко следващо действие, корекцията на офертата за Вашата фирма ще става по-точна.

Какви данни се анализират от алгоритъма?

Алгоритъмът имат достъп само до данните, отнасящи се до дейностите в платформата, като: търсени директории, разглеждани оферти и съдържанието на фирмените профили: получени оценки, автопарк, сертификати и лицензи. Той изчислява подадените данни при офертата на товародателя: параметри на товара, маршрут, изисквания към автопарка. Програми начин открива съвпадение и изпраща оферта на подходящата фирма. Всички данни, считани за чувствителни като лични и регистрирани данни, са кодирани от системата и алгоритъмът няма достъп до тях.

Може ли друг потребител да види, че съм получил предложение?

Не. Получаването и договарянето на оферти се извършва само между товародателя и превозвача.

Знае ли товародателят, че отхвърлих предложението?

Не. Докато офертата е актуална, товародателят не знае на кои превозвачи е предложена. Затова отхвърлянето на предложението не е видимо за никого, освен за препоръчаната фирма.

Другите превозвачи виждат ли офертата ми?

Не. Само товародателят вижда офертите, обявени от превозвачи.

Какво да направите, за да увеличите шансовете за получаване на предложения за товари?

Алгоритъмът подбира офертите според фирмените профили на борсата. Ако фирмата е активна на борсата, има добре попълнен профил, позитивни отзиви от контрагенти, сертификати и модерен автопарк, има шанс да получава предложения за товари.

Какво да направите, за да увеличите шанса за избор от товародател?

Товародателят ще оцени надеждността на фирмата въз основа на нейния профил. Наличието на актуални документи, сертификати, оценки и препоръки от контрагенти ще бъдат едни от критериите за такава оценка.

Ако приема офертата, означава ли, че вече съм сключил сделка?

Все още не. Алгоритъмът изпраща оферти на повече от една фирма. Приемането на офертата означава, че Вашето предложение ще стигне до товародателя. Той може да го избере или да го отхвърли. Когато Вашето предложение е избрано от товародателя, Вие получавате съобщение с потвърждение и последващи инструкции.

Спечелих товара. Как да изпълня заявката?

Ако товародателят е избрал Вашата оферта, Вие ще получите линк към заявката с детайлна информация за датите и местоположенията на Вашия имейл адрес. Приемете заявката и продължете с нейното изпълнение.

Защо не получих заявката, въпреки че приех офертата?

Ако не сте получили известие за спечелен това, това означава, че товародателят е избрал офертата на друга фирма. Ако обаче сте получили потвърждение за получаване на товара, но нямате заявката, отидете в модул Товари на новата версия на платформата, след това в детайлите и се свържете с товародателя. Може също така да проверите модул Заявки. В случай на някакви проблеми, моля свържете се с Обслужване на клиенти.

Как да се отпиша от получаването на оферти?

С подаването на отказ от оферти, изпращани от алгоритъма, Вие ще загубите шанса да работите с най-добрите товародатели. Ако все пак искате да изключите своята фирма от възможните съвпадения, моля свържете се с Обслужване на клиенти.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 82.525.525

От понеделник до петък 8: 00-17: 00