SmartMatch – voorstellen van ladingen

Gematchte aanbiedingen van verladers zullen jou nu zelf vinden

Op het Portaal Trans.eu kan je reeds aanbiedingen van vrachten, i.e. transport van ladingen, ontvangen rechtstreeks van gerenommeerde verladers. Dit is een volledig nieuwe tool en nieuwe samenwerkingsmethode in het transport.

Waarom is het de moeite waard gebruik te maken van nieuwe aanbiedingen?

 • Je ontvangt de best gematchte ladingvoorstellen zonder de noodzaak te moeten zoeken op de beurs en te moeten onderhandelen via de communicator
 • Duidelijke principes: elk aanbod van een verlader heeft een geldigheidstermijn en bepaalde vervoersvoorwaarden en het tarief is steeds onderhandelbaar
 • Het sluiten van transacties met de contractant is eenvoudig en geautomatiseerd – zonder gesprekken, e-mails en telefoons. Het volstaat de prijs in te geven, de keuze te bevestigen en te wachten op de beslissing.
 • Je hebt kans op vaste samenwerking met betrouwbare verladers

Hoe werkt het?

 • 1

  De verlader publiceert een vracht, i.e. een ladingaanbod

  Hij bepaalt de parameters van de lading, de plaatsen van de operatie en de vervoersvoorwaarden. Hij kan een tarief opgeven of een prijsofferte vragen.

 • Algorytm dopasowuje firmy z giełdy Trans do potrzeby załadowcy

  2

  Het algoritme matcht bedrijven van de Trans-beurs met de behoeften van de verlader

  Het geavanceerde algoritme zoekt die bedrijven die het best voldoen aan de criteria van de verlader. Het houdt rekening met variabelen zoals: gezochte en aangeklikte aanbiedingen, de vloot van het bedrijf, evaluaties, certificaten. Op deze basis bouwt het algoritme een lijst van bedrijven waaraan het het aanbod van de verlader stuurt.

 • 3

  Je ontvangt een ladingaanbod op de communicator

  Als het algoritme jou heeft geselecteerd bij de matching, dan ontvang je een aanbod. Om dit aanbod te leren kennen dien je op de link te klikken en in te loggen in de nieuwe versie van het Portaal Trans.eu (beta) met jouw TransId en wachtwoord.

 • 4

  Je gaat het aanbod na en antwoordt erop

  Ga je akkoord met de voorwaarden van het aanbod en de termijnen? Accepteer het aanbod. Je kan een eigen tarief voorstellen – dat neemt maar een paar seconden in beslag. De verlader vergelijkt dan jouw aanbod met de andere aanbiedingen en kiest een bedrijf voor de realisatie van de vracht.

 • 5

  Heb je de vracht gewonnen? Neem de opdracht aan

  Als jouw aanbod wordt gekozen – ontvang je een bericht met bevestiging. Je kan nu de opdracht beginnen realiseren.

De vaakst gestelde vragen

Wat is SmartMatch?

Het is een systeem voor het matchen van ladingvoorstellen met transportbedrijven.

Hoe ontvang je aanbiedingen van verladers?

Het algoritme kiest de aanbiedingen van de verladers voor het activiteitsprofiel van de bedrijven op de beurs. Het kiest die bedrijven uit die goede evaluaties van contractanten, certificaten en een moderne vloot hebben. Zorg voor jouw bedrijfsimago op het portaal zodat precies jij wordt uitgekozen. Alles wat je aan je bedrijfsprofiel toevoegt, vergroot je kans op een goede match!

Waarom heb ik een aanbod ontvangen?

Het algoritme SmartMatch zoekt die bedrijven die het best aan de criteria van de verlader voldoen. Het houdt rekening met variabelen zoals: gezochte en aangeklikte aanbiedingen, de vloot van het bedrijf, evaluaties, certificaten. Op deze basis bouwt het een lijst van bedrijven waaraan het het aanbod van de verlader stuurt.

Waarom ontvang ik een aanbod dat niet is aangepast aan mijn profiel?

Het algoritme is in de bètafase, dus is het mogelijk dat de matching aanvankelijk niet ideaal is. Het leert echter aan de hand van geschiedenisdata. Met elke volgende werking zal de matchting van het aanbod met het bedrijf steeds nauwkeuriger zijn.

Welke gegevens analyseert het algoritme?

Het algoritme heeft enkel toegang tot gegevens over handelingen die ondernomen werden op het portaal, zoals: gezochte richtingen, aangeklikte aanbiedingen en inhouden van bedrijfsprofielen: ontvangen evaluaties, de vloot, certificaten en vergunningen. Het matcht deze gegevens met het aanbod van de verlader: de parameters van de lading, de route, de vlootvereisten. Hierdoor kan het algoritme matchen en het aanbod aan het juiste bedrijf sturen. Alle gevoelige gegevens, d.w.z. persoons- en registergegevens, worden gecodeerd door het systeem en het algoritme heeft er geen toegang toe.

Ziet een andere gebruiker dat ik een voorstel heb gekregen?

Neen. Het ontvangen en onderhandelen van aanbiedingen gebeurt enkel tussen de Verlader (Expediteur) en de Vervoerder.

Weet de verlader dat ik het voorstel heb afgewezen?

Neen. Tot het ogenblik van het indienen van het aanbod weet de verlader niet welke vervoerders zijn aanbod hebben ontvangen. Het afwijzen ervan is dus niet zichtbaar voor iemand buiten het aanbevolen bedrijf.

Zien andere vervoerders mijn aanbod?

Neen. Enkel de verlader ziet de aanbiedingen die door de vervoerders worden ingediend.

Wat moet je doen om je kans op het ontvangen van vrachtvoorstellen te vergroten?

Het algoritme matcht de aanbiedingen van de verladers met het activiteitsprofiel van bedrijven op de beurs. Indien een bedrijf actief is op de beurs, een ingevuld profiel, positieve evaluaties van contractanten, certificaten en een moderne vloot heeft, dan heeft het een kans ladingvoorstellen te ontvangen.

Wat dien je te doen om de kans dat je door een verlader wordt gekozen, te vergroten?

De verlader zal de geloofwaardigheid van het bedrijf evalueren aan de hand van het profiel ervan. Het beschikken over actuele documenten, certificaten, evaluaties en referenties van contractanten zal dus een van de criteria zijn voor een dergelijke evaluatie.

Als ik het aanbod accepteer, betekent dat dan dat ik de transactie reeds heb gesloten?

Nog niet. Het algoritme stuurt de aanbiedingen naar meer dan 1 bedrijf. De acceptatie van het aanbod betekent dat jouw voorstel bij de verlader terechtkomt. Hij kan dit voorstel uitkiezen of afwijzen. Wanneer jouw voorstel door de verlader wordt gekozen, ontvang je een bericht met verdere instructies.

Ik heb de vracht gewonnen. Hoe dien ik de opdracht te realiseren?

Indien de verlader jouw aanbod heeft gekozen, dan ontvang je op je e-mailadres een link naar de opdracht met gedetailleerde informatie over de termijnen en de plaatsen van de operatie. Accepteer de opdracht en begin deze te realiseren.

Waarom heb ik de opdracht niet ontvangen hoewel ik het aanbod heb geaccepteerd?

Als je geen bericht ontvangen hebt dat je de vracht gewonnen hebt, dan betekent dit dat de verlader het aanbod van een ander bedrijf heeft gekozen. Als je echter een bevestiging hebt gekregen dat je de vracht hebt gewonnen en niettemin de opdracht niet hebt ontvangen, ga dan in de module Vrachten op de nieuwe versie van het portaal, ga naar details en neem contact op met de verlader. Je kan ook de module Opdrachten nagaan. Neem contact op met de Klantendienst als je moeilijkheden hebt.

Hoe kan ik ervoor kiezen geen aanbiedingen meer te ontvangen?

Door afstand te doen van de aanbiedingen die door het algoritme worden verzonden, verlies je de kans om met de beste verladers samen te werken. Als je echter je bedrijf van de matches wil uitsluiten, dan verzoeken we je contact op te nemen met de Klantendienst.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de hulplijn.