SmartMatch – Algoritm inteligent pentru oferte personalizate

Acum ofertele de mărfuri vă găsesc pe dumneavoastră!

Pe Platforma Trans.eu acum puteți primi oferte fără să mai căutați, spre exemplu: Veți primi oferte personalizate pentru compania dvs. Este un instrument inovator, ce dezvoltă un nou mod de a găsi colaboratori de încredere.

De ce să beneficiaţi de acest sistem?

 • Veți primi cele mai potrivite oferte, fără să mai căutați pe bursă și să negociați.
 • Reguli simple: fiecare ofertă are o perioadă de valabilitate, condiții clare, iar tariful este întotdeauna negociabil.
 • Încheierea tranzacțiilor este simplă și automatizată – fără apeluri telefonice, email-uri, mesaje. Doar introduceți prețul, confirmați alegerea făcută și așteptați decizia.
 • Aveți șansa să colaborați doar cu companii de încredere în mod regulat.

Cum funcţionează?

 • 1

  Expeditorul publică oferta de marfă

  Specifică detaliile ofertei, locația și condițiile de transport. Acesta poate oferi un preț sau puteți cere o ofertă.

 • The algorithm matches companies from the Trans Exchange to the needs of the shipper

  2

  Algoritmul atribuie transportatori de pe Platforma Trans.eu care se potrivesc cerinţelor expeditorului

  Un algoritm avansat caută companiile care se potrivesc cel mai bine cu criteriile expeditorului. Aceasta ține cont de variabile precum: ofertele căutate și accesate, flota companiei, ratinguri, certificate. Astfel, acesta construiește o listă de companii la care expeditorul trimite oferta.

 • 3

  Apoi primiți mesaj cu oferta

  Dacă vă aflați printre transportatorii selectați de algoritm, veți primi oferta. Pentru a o vizualiza, apăsați pe link și vă conectați la noua versiune a Platformei Trans.eu (beta) folosind TransID și parola.

 • 4

  Vedeți oferta și răspundeți

  Sunteți mulțumit de condițiile ofertei? Acceptați. Puteți propune tariful – durează câteva secunde. Expeditorul va compara prețul oferit de dumneavoastră cu alte companii și va încheia tranzacția.

 • 5

  Aţi fost ales pentru colaborare? Acceptaţi comanda

  Dacă ați fost selectat, veți primi mesaj de confirmare. Puteți executa comanda.

  Did you win the freight? Accept the order

Întrebări frecvente

Ce este SmartMatch?

Este un sistem de potrivire a ofertelor de marfă pentru companiile de transport.

Cum primesc oferte de mărfuri?

Algoritmul selectează ofertele în funcţie de profilul fiecărei companii de pe Platformă. Sunt alese cele cu evaluări bune de la colaboratori, certificate şi flotă modernă. Pentru a fi selectat, trebuie să fiţi atent la profilul companiei dumneavoastră. Orice detaliu este important şi poate spori şansele de a fi selectat.

De ce am primit o ofertă?

Algoritmul SmartMatch caută companiile care se potrivesc cel mai bine cerințelor expeditorului. Acesta ia în considerare variabile precum: ofertele căutate și accesate, evaluări, flotă, certificate. Pe baza acestora, algoritmul creează o listă cu companiile potrivite pentru expeditor, iar acesta trimite oferta.

De ce primesc o ofertă care nu se potrivește profilului meu?

Algoritmul este în faza beta, deci este posibil să nu fie perfect la început. Cu toate acestea, el învață din istoricul datelor. Apoi, cu fiecare acțiune efectuată, ajustarea ofertelor devine din ce în ce mai exactă.

Ce date sunt analizate prin algoritm?

Algoritmul are acces numai la datele despre activităţile desfăşurate pe Platformă, cum ar fi: rutele căutate, ofertele accesate şi conţinutul profilului companiei: evaluări primite, flote, certificate şi licenţe. Acesta ajustează datele în funcţie de cerinţele expeditorilor: parametrii de incărcare, ruta, cerinţele flotei. În acest fel, poate trimite about ofertă personalizată. Toate datele personale şi de registru, sunt criptate de sistem şi algoritmul nu are acces la ele.

Poate un alt utilizator să vadă că am primit o propunere?

Nu. Primirea și negocierea ofertelor are loc numai între expeditor (operator de mărfuri) și transportator.

Este vizibil dacă am refuzat oferta?

Nu. Până la trimiterea ofertei, expeditorul nu ştie ce transportatori au vizualizat-o. Refuzul nu este vizibil pentru nimeni altul decât compania recomandată.

Alți transportatori văd oferta mea?

Nu. Doar expeditorul poate vedea oferte trimise de transportatori.

Ce pot face pentru a spori șansele să primesc oferte personalizate?

Algoritmul selectează ofertele în funcţie de profilul fiecărei companii pe bursă. Dacă o firmă are un profil solid, are activitate pe Platformă, evaluări pozitive, certificate şi flotă modernă, are mari şanse să primească oferte personalizate.

Ce trebuie să fac pentru a fi selectat?

Expeditorul va evalua credibilitatea companiei pe baza profilului. Va avea în vedere documentele, certificatele, evaluările și referințele de la colaboratori. Aceasta va fi, prin urmare, o serie de criterii de evaluare.

Dacă accept oferta, înseamnă că am încheiat deja tranzacția?

Nu încă. Algoritmul trimite oferta către mai multe companii. Acceptarea ofertei înseamnă că propunerea dvs. va ajunge la expeditor. Acesta o poate accepta sau respinge. Când propunerea dvs. este acceptată, veți primi un mesaj de confirmare, cu instrucțiuni ulterioare.

Am fost selectat. Cum efectuez comanda?

Dacă expeditorul a selectat oferta, veți primi un link cu informații despre locație, dată, și alte detalii pe adresa dvs. de e-mail. Acceptați comanda și executați.

De ce nu am primit comanda, deși am acceptat propunerea?

Dacă nu ați primit notificare că ați fost selectat, înseamnă că expeditorul a ales oferta unei alte companii. Totuși, dacă ați primit confirmarea că ați fost selectat, dar nu ați primit comanda, mergeți la modulul Mărfuri din noua versiunea a Platformei, accesați detaliile și contactați expeditorul. În plus, puteți accesa și modulul Comenzi. Dacă problema persistă, contactați serviciul de relații cu clienți.

Cum mă pot dezabona de la primirea ofertelor?

Prin renunţarea la ofertele personalizate, pierdeţi şansa de a colabora cu cei mai buni expeditori. Totuşi, dacă doriţi să fiţi exclus din procesul algoritmului, vă rugăm să contactaţi serviciul de relaţii cu clienţi.

Aveţi întrebări?

Contactaţi linia de asistenţă.

+40 31 710 30 90

(De luni până vineri de la 8:00 la 17:00)